Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

g-company goes Africa

Velen in Nederland zijn gelukkig gezegend met een baan en dus een vast inkomen. Dit kun je niet zeggen over een groot deel van de bijna één miljard mensen in Afrika. Een continent dat ‘s werelds langste rivier en grootste woestijn bevat.

Velen vechten dag in dag uit voor hun basisbehoeften zoals een maaltijd voor de kinderen en een dak boven hun hoofd.

Dit terwijl wij hier in Nederland met vele relaties praten over CRM, social media en samenwerken in de Cloud.

Hoe gaaf zou het zijn als wij onze expertise en producten kunnen gebruiken om in Afrika impact te maken?

Dat is nu precies wat g-company aan het doen is als Preferred Partner van Salesforce.org.

Aan de onderkant van de pyramide zijn wij in Afrika begonnen om Salesforce als platform in te zetten om een groot internationaal project te ondersteunen. Dit project is opgezet in negen Afrikaanse landen en is erop gericht om 1,15 miljoen kleine boeren en 4.000 andere MKB’s op te nemen in ongeveer 500 levensvatbare agribusiness clusters. Deze clusters leveren op hun beurt voedsel aan regionale, nationale en lokale markten en de minst fortuinlijke, ook wel bekend als base-of-the-pyramid (BoP) consumenten. g-company heeft in maart 2014 in een korte tijd een Salesforce pilot-omgeving opgezet in Ghana. Een intensief traject met enkele van onze consultants dat binnen een week een werkende Salesforce-omgeving opgeleverd heeft.

De pilot was een dusdanig succes dat de klant inmiddels heeft besloten om Salesforce de komende drie jaar in te zetten voor het gehele project in 9 landen! Salesforce zal worden ingezet voor elementen als CRM, sales, clusterontwikkeling, integratie, management dashboards, samenwerking (Chatter) en Granting. Wordt vervolgd!