Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

Over upgrades, paardentrams en nieuwe technologie

"Als ik aan de mensen zou vragen wat ze willen, dan zouden ze zeggen: snellere paarden!"

Deze uitspraak wordt toegeschreven aan Henry Ford. Maar hij kwam met een ander paradigma. Zo werd Ford de uitvinder van de automobiel voor de gewone mensen: de T-Ford.

Nieuwe technologie – born in the cloud – verhoudt zich tot bestaande ICT-applicaties als de automobiel tot de paardentram (met snellere paarden). Als Google en Salesforce tot Microsoft en andere traditionele platforms. Salesforce CRM hoef je nooit meer te upgraden. Zoals je een automobiel niet op stal hoeft te zetten met vers hooi en stro voor een broodnodige rustpauze.

 

Nooit meer upgrades

Eén van de vele redenen om te kiezen voor nieuwe technologie in plaats van software van de oude vertrouwde leveranciers is dat je nooit meer zelf hoeft te upgraden. Een traditioneel systeem is binnen een paar jaar verouderd, omdat de technologie dan achterhaald is. Salesforce wordt drie keer per jaar vernieuwd in releases die automatisch worden doorgevoerd. Alles blijft het gewoon doen, er hoeft niets te worden getest of aangepast. Daardoor is de Total Cost of Ownership (TCO) van Salesforce ten opzichte van bijvoorbeeld Microsoft CRM evident lager, wanneer je de feiten vergelijkt. Terwijl de innovatiekracht veel groter is. Grote en kleinere organisaties liften mee op voortdurende investeringen en innovaties wat leidt tot steeds weer vernieuwde functionaliteit van het platform.

De paarden worden niet alleen vervangen, maar ook vernieuwd, verbeterd. De verbrandingsmotor van de T-Ford is inmiddels een elektromotor van Tesla. Tesla is eveneens nieuwe technologie en komt ook met geautomatiseerde upgrades via Salesforce-technologie. Dashboardknopjes zijn vervangen door een groot scherm dat je naar wens kunt gebruiken om de audio te bedienen, de airco te regelen, iemand te bellen of om te navigeren.

In deze 3 min video legt Microsoft CEO Satya Nadella uit waarom hij zo stevig heeft geïnvesteerd in de samenwerking met Salesforce, de beste CRM leverancier ter wereld.

Wij van g-company raden mensen en organisaties aan gebruik te maken van nieuwe technologie: laat de paardentram als curiosum intact, maar run uw business op een born-in-the-cloud platform.

 

g-company zet mensen en organisaties in hun kracht

Laat mensen doen waar mensen goed in zijn en technologie waar technologie goed in is. Zoals het uitvoeren van upgrades.