Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

App MailChimp voor Salesforce: 360 graden view of een hoop gedoe?

Je maakt gebruik van MailChimp voor je nieuwsbrieven en van Salesforce voor CRM en fondsenwerving. Als je MailChimp synchroniseert met Salesforce met behulp van de gratis app ‘MailChimp for Salesforce’ kun je precies bijhouden wat je nieuwsbrief ontvanger doet met jouw mailings: lezen, klikken of niets. Ook kun je je lijsten beheren vanaf één plek. Mooi toch? Of niet?

De praktijk blijkt weerbarstiger. Ik zie veel nonprofits worstelen met de app. MailChimp is een veelvuldig gebruikte mailingtool vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de (relatief) lage prijs. Maar de app voor synchronisatie met Salesforce is wel erg beperkt. Met als gevolg: veel heen en weer importeren en exporteren van lijsten en geen bestaande contacten kunnen toevoegen aan nieuwe segmenten of groepen. Daardoor neemt het vertrouwen in de synchronisatie af en kiest men er vaak voor om maar volledig handmatig te gaan werken. Terug bij af dus.

En nu? Ik word regelmatig benaderd met de vraag of we kunnen helpen bij het optimaliseren van dit proces. Dit plaatst me voor een dilemma. Aan de ene kant: klantvriendelijkheid en ontzorgen, door bijvoorbeeld een extra tool toe te voegen. Zoals Cazoomi, een tool die ervoor zorgt dat Salesforce en MailChimp beter synchroniseren. Aan de andere kant: de ambitie om nonprofits verder te helpen en het enthousiasme voor de mogelijkheden van een tool die wél goed werkt met Salesforce: Pardot.

En niet alleen dat. Denk aan lead scoring, customer journeys, automation rules, segmenteren en completion actions. Is dat nog een brug te ver? Denk dan aan het waarderen van je donateurs. Maak voor je major donors een klein programma in Pardot’s engagement studio, waarmee je hen regelmatig laat weten hoe blij je met ze bent. Richt het éénmaal in en zodra één van je donateurs aan de criteria voldoet, wordt hij meegenomen in de stroom. Dit kan ook voor donateurs die een jaar bij je zijn. Of voor het onboarden van je vrijwilligers en het organiseren van evenementen. Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden.  Zet alles eenmalig klaar en laat Pardot vervolgens het werk doen.

2019-05-20.jpg

Nu hoor ik je denken: Is Pardot duur? Wat levert het mij op? Logische vragen. Mag ik jou dan ook iets vragen? Hoeveel tijd ben jij kwijt met handmatige acties? Hoeveel kosten jouw multichannel campagnes per jaar? Wat levert jou dat op? Hoe goed ken je je donateurs eigenlijk?

Misschien kunnen we er eens over sparren. Klik dan op de link voor een moment dat jou past om telefonisch kennis te maken.

PS: Ook voor je MailChimp probleem mag je natuurlijk contact opnemen. 🙂

Vorige blog: even voorstellen: Renate de Jong

Volgende blog: voorbeeld van een mini journey in Pardot!