Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

Haal kennis in huis

Gebruikersgroepen brengen je een stap verder

Verschillende klanten van g-company, maar ook andere Salesforce-gebruikers, verenigen zich in gebruikersgroepen. Ze komen regelmatig bij elkaar om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Wanneer een organisatie bijvoorbeeld een geweldige oplossing voor marketing automation heeft ontwikkeld, kan dat voor anderen een inspiratie zijn om ook voor een dergelijke oplossing te kiezen. En vergeet niet dat het bundelen van krachten interessant kan zijn om gezamenlijk een specifieke oplossing te (laten) ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan import van bestanden van belbureaus, ontdubbelmethodes etc.

 

Trailheads en Meetups

Trailhead is het gratis online leerplatform van Salesforce. Het is dé ideale plek om op een leuke en snelle manier Salesforce te leren kennen. Er is keuze uit maar liefst 128 trails en 464 modules. Er is altijd wel een leertraject te vinden om meer te weten te komen over een specifiek onderdeel van Salesforce. Tip: je kunt meerdere test ‘orgs’ maken om praktijkopdrachten uit te voeren.

Wil je naast zelfstudie ook contact met medestudenten, doe dan mee met een Meetup. Er zijn Meetups in Amsterdam, Den Bosch, Utrecht en Veenendaal die maandelijks of vaker bij elkaar komen.  De bijeenkomsten kenmerken zich door de informele sfeer en zijn bedoeld om elkaar te helpen het beste uit Salesforce te halen.

 

Certificering

De bekroning op al het harde studeren is natuurlijk het behalen van een officiële certificering. Met zelfstudie en online trainingen kun je al een heel eind komen. Zit je vlak voor het examen, dan biedt Salesforce regelmatig webinars om de puntjes op de i te zetten.

Meer weten over gebruikersgroepen, Trailhead, Meetups of certificering? Neem dan contact op met bart.lont@twopurpose.com