Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

Jouw Salesforce voornemen voor 2020?

Het einde van het jaar is traditioneel een moment van reflectie. Mag ik je uitdagen om eens van een afstandje te kijken naar wat Salesforce dit jaar voor jouw organisatie heeft betekend? Wat ging er goed, waar ben je trots op en wat wil je volgend jaar anders of beter doen? In deze blogpost geef ik je alvast wat tips waar je mee aan de slag zou kunnen gaan.


Gestroomlijnde klantenservice

Misschien herken je dit. E-mails van donateurs komen op verschillende plekken binnen en worden door verschillende medewerkers afgehandeld. Gevolg is dat er op verschillende (efficiënte) manieren wordt gewerkt en dat conversaties verloren gaan. Waarom kies je niet voor een vast e-mailadres, waarbij ieder inkomend verzoek automatisch een case wordt? Op basis van functie of beschikbaarheid pakken medewerkers cases op vanuit de wachtrij. Daarbij hebben ze direct toegang tot alle relevante gegevens van de donateur en beantwoorden ze e-mails met behulp van standaard sjablonen. Hiermee creëer je een gestroomlijnde klantenservice en bijvoorbeeld de klachtenregistratie heb je dan ook goed in beeld.

 

Dashboards waar je blij van wordt

Een Engels spreekwoord zegt ‘Home is where the heart is’. Toch lijdt de Home-pagina in Salesforce doorgaans een kwijnend bestaan. Is het dashboard 45 dagen voor het laatst ververst? Dan is de informatie kennelijk niet relevant. Zorg er daarom voor dat je startpagina het hart van je organisatie reflecteert. Deel bemoedigende berichten van donateurs, of deel successen vanuit projecten. Stimuleer interactie met gebruikers. En maak dashboards relevant voor het individu. Een directeur heeft een andere informatiebehoefte dan een fondsenwerver of een medewerker klantenservice. Laat parameters zien waar de medewerker zelf invloed op heeft en verwijder overbodige informatie.

 

Maatwerk in communicatie

Is de traditionele e-mail nieuwsbrief passé? Het antwoord zal per organisatie verschillen. Maar als je toch al zoveel weet van je donateurs, waarom maak je er dan geen gebruik van in je communicatie? Appelleer aan iemands interesse of geefgedrag. Is iemand een actieve vrijwilliger of juist een passieve donateur: maak het persoonlijk! Als je niet weet waar je moet beginnen, dan wil ik je hier graag bij helpen.

 

Jouw voornemen

Hierboven heb ik drie voorbeelden genoemd waar je mee aan de slag kunt gaan in het nieuwe jaar. Maar er zijn natuurlijk legio andere mogelijkheden. Denk aan datakwaliteit, dataminimalisatie, of het maken van een self-service portal voor je achterban. Wat is jouw Salesforce voornemen voor 2020? Laat het mij weten per e-mail. Ik help je graag om de volgende stap te zetten!