Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

Stichting De Waterheuvel: van Salesforce. org event naar eigen Salesforce org!

Het is november 2018. Ik geef een workshop over marketing automation samen met klant Norbert van Berckel (Kenniscentrum Filantropie) op het Salesforce.org event in de Beurs van Berlage. Na afloop zoekt Petra Nieuwlaat, directeur van Stichting De Waterheuvel mij op. ‘Jij spreekt onze taal’ zei ze. We maakten meteen een afspraak, want dat ze Salesforce ‘wilde’, dat wist ze al. Ze was alleen nog op zoek naar een partner die haar taal sprak. De match was gemaakt.

 

 Wat is De Waterheuvel?

Stichting De Waterheuvel is een gemeenschap van mensen met een psychiatrische achtergrond die dagelijks samenkomt in een clubhuis aan de Sarphatistraat te Amsterdam. In onderstaand filmpje legt Petra uit hoe het werkt.

Requirements

Omdat De Waterheuvel deels gefinancierd wordt op basis van het aantal leden en het aantal bezoeken van leden, is het belangrijk dat dit goed vastgelegd kan worden in Salesforce. Daarnaast is ook belangrijk om vast te kunnen leggen aan welke activiteiten een lid deelneemt óf interesse zou hebben. Ook werkervaring, educatie en de contacten met hulpverleners en verwijzers moesten er op een logische wijze in komen. Én, omdat De Waterheuvel haar leden graag laat mee werken waar mogelijk, moest een aantal leden ook (beperkt) toegang krijgen voor specifieke werkzaamheden, zoals ‘reach out’. Dit is een methode waarmee De Waterheuvel ervoor zorgt dat er contact gehouden wordt met alle leden, ook als het een tijdje wat minder goed gaat met een lid. 

Implementatie

Collega’s Arjan Oldenkamp, Daniel van Veldhuijzen en ik zijn al met al iets meer dan een jaar bezig geweest. Dat Petra als directeur zelf projectleider was en regelmatig leden en stafleden betrok bij overlegmomenten zorgde voor een breed draagvlak in de organisatie en een zeer plezierige samenwerking.
Op 10 december jongstleden, op de dag van het Salesforce DOT org event in de Beurs van Berlage waren Petra en ik er niet bij: op die dag ging De Waterheuvel live met Salesforce!

 

 Toekomstplannen

Petra, haar staf en de leden zetten op ons advies zélf hun data in Salesforce; deels helpt dit hen om Salesforce goed te leren kennen en deels is data-entry ook werk voor leden die dit leuk vinden. De beperkte hoeveelheid data leent zich er goed voor en het scheelt De Waterheuvel kosten voor importeren door g-company.

In 2020 wordt De Waterheuvel getraind in (het maken van) rapporten en dashboards en in het gebruik van campagnes. Daarnaast gaat Petra ervan uit dat je met een tool als Salesforce altijd aan het ontwikkelen blijft zolang je organisatie in ontwikkeling is.

….Petra Nieuwlaat (Stichting De Waterheuvel) en Renate de Jong (g-company) vieren met taart de implementatie..Petra Nieuwlaat (Stichting De Waterheuvel) and Renate de Jong (g-company) celebrate the implementation with some cake….

Petra Nieuwlaat (Stichting De Waterheuvel) en Renate de Jong (g-company) vieren met taart de implementatie

g-company wenst De Waterheuvel veel succes met hun missie en mooie werk en we blijven zeker in contact!

Wil jij in 2020 ook aan de slag met Salesforce of ken je een non profitorganisatie die deze wens heeft? Stuur deze blogpost door of bel mij voor een afspraak en laten we ontdekken of wij ook dezelfde taal spreken! 🙂

Benieuwd naar meer artikelen?