Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

Tech update: ontdek de nieuwste functies van Salesforce en Converse

 

Converse gebruikers beschikken met ingang van 1 juni automatisch over de nieuwe versie. Wat is er zoal veranderd?

 

Anonimiseren van contacten

Het anonimiseren van persoonsgegevens is een belangrijk aspect van de AVG. Donateurs kunnen vragen om het verwijderen van hun gegevens uit de administratie. Anonimiseren is een interessante optie om de giftenadministratie en de campagne historie intact te laten en tegelijkertijd de AVG te respecteren. Converse kan dit voortaan voor je faciliteren, echter alleen in de PRO versie.

Lightning wizards

Converse kent een aantal wizards, bijvoorbeeld voor het invoeren van een nieuwe overeenkomst. Deze wizards hebben voortaan een moderne weergave in Lightning.

Bugfixes

Een aantal bugs is opgelost:

  • Naam van de huishouding wordt automatisch aangepast als een contactpersoon wordt verwijderd.

  • Datum volgende incasso bij jaarlijkse overeenkomsten wordt correct berekend voor schrikkeljaren.

  • Wanneer selectiedatum gelijk is aan de einddatum van de overeenkomst, wordt de termijn toch meegenomen in de incasso.

 

 Zoekfilters

Het koppelen van een betalingsprofiel of een mandaat aan een overeenkomst of termijn is voorzien van een zoekfilter. Hierdoor kun je sneller de juiste gegevens aan elkaar koppelen.

Tot slot is de documentatie bijgewerkt voor de benaming van huishoudens.

 

 Salesforce Summer ’19 release

Maar liefst drie keer per jaar worden er nieuwe functies aan Salesforce toegevoegd. In juni wordt de Summer ’19 release automatisch geactiveerd in jouw org. Hieronder een aantal highlights die mogelijk ook voor jouw organisatie interessant kunnen zijn.

 Verbeterde related lists

Bij objecten worden gerelateerde items weergegeven in een Related List. De mogelijkheden van die lijsten worden sterk verbeterd dankzij de Enhanced Related List functie. Er kunnen nu tot 10 kolommen getoond worden in plaats van 4. De kolommen zijn eenvoudig te sorteren en contacten kunnen bijvoorbeeld direct vanuit de lijst worden toegevoegd aan een campagne.

 

 Related list filters

Een andere verbetering is het filteren in gerelateerde lijsten. Dit kan nu direct met enkele kliks worden gedaan, zonder dialoogschermen te doorlopen om de juiste filtervelden te vinden.

 

 Hulp in de app

Om jouw collega’s te helpen Salesforce zo goed mogelijk gebruiken, kun je op verschillende plekken pop-ups instellen. Met de pop-ups geef je tips en kun je doorverwijzen naar aanvullende documentatie. Je kunt instellen hoe vaak en in welke periode de pop-ups worden getoond.

 

 Process builder notificaties

In Salesforce kunnen processen worden geautomatiseerd met de Process Builder. Een nieuwe functie is het toevoegen van notificaties. Een voorbeeld: stel dat in het proces een donateur wordt aangemerkt als een Major Donor, dan kun je daarvan een notificatie laten verschijnen bij de Account Manager.

 

 myTrailhead

Ongetwijfeld ken je al de online leeromgeving van Salesforce: Trailhead. myTrailhead is een uitbreiding voor het aanleren van processen in je eigen organisatie. Je wilt bijvoorbeeld dat medewerkers de procedures leren kennen voor inkoop, aanvraag van verlof of het goedkeuren van een subsidieverzoek. Die kennis kun je voortaan stoppen in je eigen trailheads, compleet met scores en rapportages. Voor het gebruik van myTrailhead zijn echter wel extra licenties nodig.


Benieuwd naar de vele andere verbeteringen? Check dan het Youtube kanaal of bekijk de release notes.