Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

RefugeeForce biedt vluchtelingen perspectief

Philip leerde werken met Salesforce en helpt nu anderen

Vijf jaar geleden vluchtte Philip Gahshan voor geweld in Syrië. Sindsdien probeert hij een bestaan op te bouwen in Nederland. Via RefugeeForce kwam hij in contact met g-company, waar hij nu werkt als Salesforce consultant. We zijn benieuwd naar zijn verhaal.

 

Hoe kwam je in aanraking met Salesforce?

“In Syrië heb ik opleidingen gevolgd in bedrijfseconomie, projectmanagement, marketing en sales. Ik had daar mijn eigen bedrijf. Toen ik naar Nederland kwam, begon de zoektocht hoe ik hier mijn carrière kon voorzetten. Ik ben leergierig en sta open voor nieuwe dingen. Via een advertentie werd ik geattendeerd op RefugeeForce. Dat is een initiatief om vluchtelingen Salesforce te leren, zodat zij hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren. Vrienden van mij werkten al met Salesforce, dus ik kende het al een beetje. Ik ben de bijeenkomsten van RefugeeForce gaan bezoeken en zo is het balletje gaan rollen.”

 

En nu werk je bij g-company?

“Klopt. Via RefugeeForce kwam ik in contact met Balt Leenman. Hij en g-company zijn nauw betrokken bij die stichting. Training is belangrijk, maar uiteindelijk leer je het meest in de praktijk. Balt vroeg me mee te draaien bij g-company en daar doe ik nu consultancy werk.”

 

 Wat zijn je ambities?

“Als consultant ondersteun ik graag bedrijven in het gebruik van Salesforce. Verder ben ik namens de g-company foundation een masterclass aan het voorbereiden voor de nieuwe deelnemers van RefugeeForce. Ik ben zo dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, dat ik nu ook iets terug wil doen voor de nieuwe deelnemers. Het delen van kennis en het helpen van anderen is echt een kernwaarde in de Salesforce gemeenschap. Ik waardeer dat enorm.”

 

Ligt jouw toekomst in Nederland?

“Nederland beschouw ik als mijn tweede thuis. Als de situatie in Syrië normaliseert, dan wil ik graag onderdeel zijn van de wederopbouw. Hetzij direct, hetzij indirect. Ik heb nog geen idee hoe het gaat lopen. Nederland is een land van kansen, maar het is soms ook een eenzaam bestaan. De tijd zal leren waar mijn bestemming ligt!”