Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

Salesforce Winter ’21 update

Het is een goede traditie dat Salesforce drie keer per jaar een grote update doorvoert op haar platform. Meestal hoef je hier niets voor te doen, maar het is wel aan te raden de nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. Wellicht zijn er oplossingen gerealiseerd die voor jouw organisatie van toegevoegde waarde zijn. Vanaf 17 oktober draaien alle organisaties op de Winter ’21 update. Hierbij een kleine greep uit de nieuwe functionaliteiten.

 

Emailsjablonen

Eindelijk is er een fijne tool beschikbaar voor het bouwen van e-mailsjablonen. Met de Email Template Builder kun je eenvoudig je sjabloon opbouwen uit verschillende componenten. Ten opzichte van de oude situatie krijg je nu veel meer consistentie in je e-mails en meer grip op de lay-out.

 

Processen automatiseren

Salesforce maakt van Flow Builder steeds meer dé tool voor het automatiseren van processen. Het ziet ernaar uit dat Process Builder en Workflow Rules langzamerhand opgaan in Flow. Flow Builder krijgt in de nieuwe release een intuïtieve interface en extra functies. Zo kun je nu een proces starten bij het verwijderen van een record.

 

Chatbot

Met de Einstein Bot kun je op een eenvoudige manier een chatfunctie aanbieden op je website. Klanten kunnen bijvoorbeeld zelf een case aanmaken of de status van een bestaande case opvragen.

 

Snel zoeken

De zoekfunctie is een krachtig hulpmiddel om snel het record te openen waar je naar op zoek bent. Met Einstein Search is de zoekfunctie nog krachtiger geworden. De zoekresultaten zijn gebaseerd op jouw persoonlijke zoekgedrag en dus nog relevanter. Veel klanten hebben deze gratis functie nog niet geactiveerd en dat is een gemiste kans.

 

Optimalisatietips

Om Salesforce in topconditie te houden is de Optimizer een onmisbaar hulpmiddel. Deze tool geeft inzicht in welke zaken anders of beter ingericht kunnen worden in jouw organisatie.

 

Rapport als bijlage

De rapportagemodule had al de mogelijkheid je te ‘abonneren’ zodat je periodiek een bepaald rapport krijgt toegezonden. Nieuw is de mogelijkheid om het rapport als bijlage bij de e-mail te voegen.

 

Aangepaste rapporten

Voor wie werkt met aangepaste rapporttypes is een grote frustratie opgelost. Als je nieuwe velden toevoegt aan objecten, worden ze nu ook toegevoegd aan de betreffende rapporttypes.

 

Gastgebruiker

Tot slot zien we een belangrijke wijziging in de beveiliging. De zogenaamde ‘Guest User‘ wordt vaak gebruikt om een integratie tot stand te brengen tussen Salesforce en een andere service. Om risico’s te minimaliseren worden de permissies van de Guest User flink ingeperkt. Soms is het nodig actie te ondernemen om te voorkomen dat er problemen ontstaan met de integratie.

Meer weten over de Winter ’21 update, check dan de release notes.

 

Oplossingen voor nonprofits

Wil je nog meer rendement uit Salesforce halen?