Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

Tips & tricks voor Salesforce: Single Sign-On, PopUps en storneringen

Salesforce herbergt enorm veel functionaliteit, waardoor je soms ongetwijfeld niet op de hoogte bent van het bestaan van sommige functies. Daarom hier drie tips & tricks die je Salesforce-ervaring kunnen verbeteren.

 

Single Sign-On

Wil je dat gebruikers zo soepel mogelijk met Salesforce kunnen werken, dan moet je zo min mogelijk drempels opwerpen. Eén van die drempels is het inloggen. Gebruikers vinden het vervelend om op verschillende systemen apart te moeten inloggen. En als je tweestapsverificatie invoert, werp je nog eens een extra drempel op. De oplossing hiervoor is Single Sign-On: één keer veilig inloggen op Windows of Google en je krijgt toegang tot alle systemen, waaronder Salesforce.

In Salesforce is dit eenvoudig in te richten. Wil je dit ook, neem dan contact op met support@twopurpose.com.

 PopUps app

In Salesforce zijn er verschillende mogelijkheden om gebruikers te helpen om gegevens correct in te voeren. Denk aan validatieregels. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je iemand niet kunt abonneren op de nieuwsbrief als het e-mailadres niet is ingevuld. Er verschijnt dan een foutmelding. Maar soms wil je gebruikers ergens op attenderen zonder een harde validatieregel. Bijvoorbeeld: “Dit is een VIP donateur”, of “Let op: bedrag is hoger dan 1.000 euro. Weet je het zeker?” Voor dit soort meldingen is het handig om de PopUps app te installeren. Hij is gratis en heel eenvoudig in gebruik. 

Download PopUps hier. Meer weten? Check dan de demo (vanaf 29:25).

 Verwerken van storneringen

Wanneer je automatisch incasseert bij donateurs, zijn er helaas ook incasso’s die mislukken. Bijvoorbeeld vanwege te weinig saldo of omdat de rekening is opgeheven. Deze informatie wordt door de bank teruggeleverd in de dagelijkse transactiebestanden. Door het herkennen van het betalingskenmerk wordt de betreffende termijn op ‘gestorneerd’ gezet en wordt er een negatieve gift ingeboekt. Ook de reden van de stornering wordt op de termijn gezet.

Heb je al een proces ingericht wat er vervolgens met deze stornering moet gebeuren? Wil je een mislukte incasso opnieuw proberen? Zo ja, in welke gevallen en hoe vaak?

Dit alles is perfect in te richten in Salesforce en g-company helpt je daar uiteraard bij.