Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

Rondetafel voor relatiemanagers van non-profitorganisaties

Op donderdag 4 maart organiseerde g-company een virtuele rondetafelsessie in Google Meet met partner managers van non-profitorganisaties.

Partner managers hebben als taak zakelijke relaties te vinden en te onderhouden voor financiële support (Major Donors). Echter hebben zakelijke relaties, ook wel de ondernemers genoemd, veel meer te bieden dan alleen geld. Zo rest de vraag; hoe creëer je meer synergie met je zakenrelaties en kom je tot langdurige en wederkerige partnerships? Deze vraag is uitgebreid aan bod gekomen tijdens de rondetafelsessie van 4 maart. De sessie werd gefaciliteerd door Balt Leenman.

Tijdens de Google Meet sessie werden boeiende gesprekken gevoerd. Zo kwam iedereen zorgvuldig aan bod. Dit leidde tot een belangrijke vraag die we vervolgens in de diepte besproken hebben: hoe onderhoud je relaties in deze lock-down periode van de coronacrisis? Eén van de deelnemers had hier een leuk voorbeeld bij, waarbij een taartje is bezorgd bij een zakelijke relatie om daar tijdens de virtuele afspraak met een kop koffie van te genieten.

We ontdekten dat zakenpartner managers ondernemend zijn, ze laten zich niet voor één gat vangen. De lockdown heeft na- en voordelen. Er is minder reistijd, maar als gevolg zijn we wel beter bereikbaar geworden. Het gevolg is helaas wel dat het minder persoonlijk voelt. Een actieve deelnemer kwam daarna met een tof idee: ga eens wandelen met je zakenrelatie.

Uiteraard spraken we ook over het hoofdthema: hoe kun je een echte verbinding maken met de ‘kerncompetentie’ van de ondernemer en jouw organisatie? Dat ligt per non-profit heel verschillend. Er blijkt een levendige interesse te zijn om hierover door te praten. Zo gezegd, zo gedaan. Oftewel: wegens succes geprolongeerd!

 


Ter informatie: de deelnemende partijen aan deze sessie waren de partner managers van Komoverenhelp, Compassion Nederland, Mercy Ships Holland, Red een Kind, Alpha Nederland, Tearfund, Oxfam Novib, Open Doors en Leprazending.