Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

Stichting Handicart maakt impact met Salesforce

Op 7 september organiseerde g-company samen met Stichting Handicart en Salesforce.org het online event “Laat je goede doel groeien met Salesforce P10”. Doel hiervan was om non-profit organisaties te laten zien wat de keuze voor Salesforce voor hen kan betekenen.

 

Groeien met een klein team

Dave Stenfert Kroese van Handicart vertelt enthousiast hoe zijn stichting kon professionaliseren dankzij de gedoneerde Salesforce licenties. Handicart is een non-profit organisatie die tijdelijk of permanent mindervalide golfers in staat stelt het golfspel te blijven uitoefenen. Dit doen zij door op vele golfbanen in Nederland golfkarren (handicarts) tegen een zeer scherp tarief uit te lenen.

Het aantal complexe processen binnen de stichting is aanzienlijk. Zo wordt onderscheid gemaakt tussen lidmaatschappen, giften, toernooiopbrengsten en facturatie van gereden rondes met handicarts. Al deze inkomende geldstromen zijn in hoge mate geautomatiseerd. Service Cloud en Experience Cloud worden ingezet om de communicatie met clubs en leden zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Pasjes voor nieuwe leden worden via een webkoppeling geproduceerd door een derde partij. Het is mede dankzij deze automatisering dat de stichting hard kon groeien, terwijl het team op kantoor uit slechts 5 FTE bestaat.

Dave roemt de vele voordelen die Salesforce biedt. Rapportages zijn eenvoudig te maken en geven inzicht in de kernprocessen van de stichting. Resultaten van campagnes zijn direct zichtbaar en vormen de bron voor opvolgende selecties. Tegelijkertijd benadrukt Dave dat Salesforce nooit ‘af’ is. Nieuwe releases, voortschrijdend inzicht en groei vereisen dat processen periodiek worden herzien en verbeterd. De rol van g-company als adviseur en implementatiepartner is daarbij onmisbaar.

 

Aanbod Salesforce.org

Al sinds de oprichting heeft Salesforce een grote passie voor het steunen van maatschappelijke initiatieven, zo vertelt Jerôme Verwater, Account Executive van Salesforce.org. Naast de tien gedoneerde licenties geldt een gereduceerd tarief voor extra licenties. Gebruikers krijgen gratis toegang tot de kennisplatforms ‘Power of Us Hub’ en ‘Trailhead’, waar ze vragen kunnen stellen en trainingen kunnen volgen. Nieuw is ‘M4NGO’; een oplossing voor marketing automation die voor kleinere organisaties betaalbaar is. Non-profitorganisaties kunnen ook een aanvraag indienen bij het Pro Bono programma, waarbij een deskundige medewerker maar liefst 20 uur gratis voor een organisatie aan de slag gaat.

 

Meer weten?

Heeft jouw organisatie de ambitie om te groeien met behulp van Salesforce? Bij g-company staan we klaar om jou te helpen bij het realiseren van jouw doelen!

 

 

Benieuwd naar meer artikelen?