Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

Tech update: multifactor authenticatie en Salesforce updates

Via deze blogpost brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het Salesforce platform. We gaan de diepte in over de onderwerpen multifactor authenticatie en Salesforce updates.

 

Multifactor authenticatie

Met de toename van het aantal digitale dreigingen neemt ook de aandacht voor beveiliging toe. En dat is een goede zaak. Een eerste stap is het voorkomen van ongeautoriseerde toegang tot IT systemen. Het gebruiken van alleen een gebruikersnaam en een wachtwoord kan eigenlijk niet meer. Wachtwoorden worden te vaak ‘gelekt’ of eenvoudig geraden door krachtige computers. Daarom gaat Salesforce met ingang van 1 februari 2022 multifactor authenticatie verplicht stellen. Dat betekent dat je je op tenminste twee manieren moet identificeren alvorens je bent ingelogd. Denk bijvoorbeeld aan het invoeren van een wachtwoord én een code uit een authenticatie app op je mobiele telefoon.

Veel klanten vragen zich af wat ze nu moeten doen. Ons advies: wacht tot na de zomer, omdat het beleid tussen nu en begin volgend jaar nog bijgesteld kan worden. In de loop van dit jaar zullen we een gedetailleerder advies uitbrengen. In ieder geval blijft Single Sign On (SSO) nog steeds de mooiste oplossing om het inloggen zo gemakkelijk mogelijk te maken voor gebruikers. SSO houdt in: één keer veilig inloggen op bijvoorbeeld Google of Microsoft, waarmee ook toegang wordt verkregen tot diensten zoals Salesforce. Het configureren van een koppeling tussen beide systemen is snel te realiseren.

 

Salesforce updates

Salesforce verstuurt regelmatig e-mails over updates en wijzigingen die ze gaan doorvoeren. We begrijpen dat dit vragen oproept. ‘Raakt dit ons ook?’ ‘Wat moet ik doen?’ Bij twijfel raden we je aan altijd contact op te nemen met g-company. Daarnaast mag je ervan uitgaan dat g-company op de hoogte is van alle belangrijke wijzigingen en contact met je zal opnemen wanneer er actie nodig is.

 

Aan de slag met e-mailsjablonen

Voor degene die vaak mailt vanuit Salesforce of daar meer van wil weten, is onderstaande video van Renate de Jong zeker aan te bevelen! In 5 minuten legt ze je uit hoe je briefhoofden en e-mail sjablonen kunt maken én gebruiken.