Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

Fondsenwerving, marketing automation en programmamanagement

De eerste kennismaking

Het was in het voorjaar van 2009 dat ik Marc Benioff ontmoette in London. Die dag maakte veel impact op mij, het feit dat Salesforce met Salesforce Foundation er serieus werk van maakt om de wereld een betere plek te maken: de eerste keynote was de CEO van een non-profitorganisatie!

Marc Benioff zelf maakte ook veel indruk, als persoon: authentiek, visionair, gedreven. Een zeer inspirerende ontmoeting was dat.

Een verandering voor het leven

En dan de technologie van Salesforce. Als thought leader bij Capgemini had ik een fijne neus ontwikkeld om belangrijke trends te onderscheiden. Die dag, die ontmoeting met Salesforce, het inzicht van wat zo’n cloud platform kan betekenen voor organisaties, heeft de rest van mijn leven (lees: carrière als ICT consultant) blijvend veranderd! Ik zag toen al dat de wereld in 2022 volop cloud-oplossingen zou omarmen!

Inspirerende ontmoetingen

Negen jaar geleden begonnen wij met de onderneming om Salesforce voor non-profits te implementeren. Onder de eerste klanten was Compassion, waar ik Klaas Jansen ontmoette als opdrachtgever. Klaas heeft zelf ook een hele reis doorgemaakt; het is gaaf dat hij zich nu inzet bij Findock om organisaties die de wereld een betere plek maken te helpen met het optimaliseren van betalingen, zoals fondsenwerving en grant management.

Ook kwam ik acht jaar geleden Mark-Jan Bremmer tegen bij Mission Aviation Fellowship (MAF). Mark-Jan had heel snel door wat de kracht van het Salesforce platform is. Hij bleek een begaafd marketeer, en bracht ons in contact met Jeroen Houwen van Trybes, voorheen Gopublic. Het is heerlijk samenwerken met Jeroen en zijn organisatie, zij snappen wat marketing automatisering is, en ik ben erg blij dat ze Salesforce Marketing Cloud omarmen en implementeren.

Tijdens één van de eerste bijeenkomsten met Salesforce werd ik voorgesteld aan Ewald Verhoog, toen nog werkzaam bij Raising Results. Hij stelde mij een prikkelende vraag: “Wat is het meest interessante wat jij laatst van een klant hebt geleerd, Balt?” Daar moest ik even over nadenken, maar ik antwoordde toen: “Dat is het inzicht wat Martijn Moens mij gaf in zijn benadering van customer journeys.” Martijn was destijds marketeer bij Compassion en ik had hem uitgenodigd zijn inzichten te delen op een klantenevent in 2014. “Dat is sterk!”, zei Ewald, en voegde eraan toe: “Martijn is één van mijn beste studenten bij Beeckestijn Business School”. Hij bleek er zelfs een award te hebben gewonnen. Vermeldenswaardig is dat Martijn later ook bij Raising Results is gaan werken en inmiddels in dienst is bij Salesforce Nederland.

Onlangs sprak Ewald Verhoog als keynote spreker op een g-company voor non-profits event om onder andere lessen uit zijn boek te delen: ‘Digital Fundraising’. Dat boek stellen wij beschikbaar voor iedereen die zijn uitdaging, waarmee wij kunnen helpen, met ons deelt.

Op dezelfde bladzijde

Het ultieme samenwerken is samenwerken op dezelfde bladzijde, dwars door de hele organisatie heen: marketing, fondsenwerving en projectuitvoering. Een mooi voorbeeld is Stichting Vluchteling, die zowel Salesforce CRM (met Findock) als Marketing Automation en Programma Management van Salesforce gebruikt.

Samenwerken op dezelfde bladzijde en daarmee ook op een verantwoorde, constructieve manier datagedreven worden, dat is onze droom voor iedere NGO!

En het verhaal gaat door!

In de afgelopen negen jaar hebben we als g-company foundation negentig non-profitorganisaties mogen helpen te groeien met Salesforce. In september 2021 voegde g-company zich tot Xebia Groep en dit jaar transformeert ook g-company foundation tot Xebia Salesforce.

Onze missie blijft hetzelfde: wij gebruiken onze kerncompetentie om de wereld een betere plek te maken. Dat doen we door non-profits te helpen met hun digitalisering, met samenwerken op dezelfde bladzijde en met verantwoord datagedreven worden.

Laat ons gerust weten waar we jou in deze context mee kunnen helpen. Als jij jouw uitdaging deelt, belonen wij je met het inspirerende boek ‘Digital Fundraising’ van Ewald Verhoog!

Op 1 juni 2022 organiseerden we een event om onze missie te onderstepen. Op de foto zie je Renske Boetje van Stichting Vluchteling tijdens haar presentatie over hoe zij gebruik maakt van het Salesforce platform.