Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

Navigeren door Salesforce Nonprofit Cloud

Salesforce Nonprofit Cloud (NPC) stelt non-profitorganisaties in staat om relaties met donateurs, vrijwilligers en andere belangrijke belanghebbenden te beheren. Maar een cruciaal aspect hiervan is het effectief structureren van uw gegevens. Inzicht in het account- en contactmodel in NPC is essentieel voor het opbouwen van sterke relaties en het maximaliseren van uw inspanningen op het gebied van fondsenwerving en bereik.

De overgang in gegevensmodel

Traditioneel gebruikt Salesforce een systeem met twee records: Accounts, die staan voor organisaties zoals bedrijfssponsors of stichtingen; en Contacts, die staan voor individuele supporters zoals donateurs of vrijwilligers. Deze aanpak kan omslachtig worden voor non-profits. Stel je een vrijwilliger voor die ook doneert, of een bestuurslid dat een bedrijfssponsor vertegenwoordigt. Hun informatie kan verspreid zijn over meerdere records, waardoor het moeilijk is om een holistisch beeld te krijgen van hun betrokkenheid.

De introductie van Person Accounts in NPC verbetert de manier waarop non-profits relaties beheren. Person Accounts combineren de functionaliteiten van Accounts en Contacten in één record. Hierdoor kunt u zowel individuele als organisatorische relaties naadloos beheren. Daarom vertegenwoordigt de Persoon-account in NPC personen en heeft het op de achtergrond de eigenschappen van zowel contactpersonen als accounts in het traditionele model. En het Bedrijfsaccount vertegenwoordigt de organisaties, meer zoals de bedrijvengids voor organisaties waarmee u interageert, plus nog veel meer.

Omdat er twee hoofdcategorieën personen zijn, heeft Salesforce standaard twee soorten Person Accounts – deze kunnen echter op vele andere manieren worden geconfigureerd. Ten eerste zijn er Individual Person Accounts, die uw kernondersteuners vertegenwoordigen – donateurs, vrijwilligers, programmadeelnemers en alle andere personen met wie u contact hebt. Ten tweede, Organisation Person Accounts, die personen vertegenwoordigen die verbonden zijn aan andere organisaties, zoals werknemers van een bedrijfssponsor of bestuursleden van een stichting.

In NPC vertegenwoordigen Business Accounts niet alleen organisaties, maar ook andere groepen zoals huishoudens, trusts of andere rechtspersonen. Person Accounts kunnen vervolgens worden gekoppeld aan Business Accounts door ze simpelweg toe te voegen aan de Gerelateerde Contactpersonen op account, en omgekeerd kunnen meerdere zakelijke accounts worden gekoppeld aan een contactpersoon via de Gerelateerde Accounts.

Party Relationship Groups: Massa’s relaties aanmaken

Met Party Relationship Groups kunt u gerelateerde Person Accounts en bedrijfsaccounts op een robuustere manier groeperen. Stelt u zich een Party Relationship Group voor met de naam “Werknemers van ABC Bedrijf”. U kunt alle Individual Person Accounts die werknemers van ABC Bedrijf vertegenwoordigen aan deze groep toevoegen, relaties maken tussen verschillende werknemers of kennissen, of relaties maken tussen ABC Bedrijf en andere bedrijfsaccounts, alles in één keer. Met de Party Relationship Groups kunt u eenvoudig alle relaties maken en zien die zijn gekoppeld aan een specifieke organisatie.

Actionable Relationship Center (ARC)

ARC brengt uw gegevensstructuur (Person Accounts, Business Accounts en mogelijk het Party Model) op een visueel interactieve manier tot leven. Het biedt een realtime, interactieve kaart van relaties, zodat u een holistisch beeld krijgt, kansen kunt identificeren en actie kunt ondernemen.

Door het account- en contactmodel in NPC te begrijpen, inclusief Person Accounts, Party Relationship Groups and Party Role Relationships, kunt u een robuuste gegevensbasis bouwen voor uw non-profit. Dit stelt u in staat om:

  • Een volledig beeld te krijgen van uw belanghebbenden en hun interacties met uw organisatie.
  • De fondsenwerving te verbeteren door campagnes effectiever te richten.
  • De betrokkenheid van vrijwilligers te versterken door beter relatiebeheer.
  • Inzichtelijke rapporten genereren om de impact van uw programma’s te meten.

Klaar om uw non-profit naar een hoger niveau te tillen met lead CRM?

We maken graag een afspraak voor een één-op-één gesprek waarin we samen de mogelijkheden verkennen. Wil je meer informatie over Salesforce Nonprofit Cloud naar de officiële pagina van Salesforce.