Search...
Sluit dit zoekvak.
Blog

Masterclass Impact Management Tool Selection

Masterclass Impact Management Tool Selection

Met meer dan 11 jaar ervaring binnen de NGO-sector heb ik heel wat ervaring opgedaan met het implementeren van nieuwe technologie en de verkenning van wat nu eigenlijk daadwerkelijk ‘het effect van impact’ is. Mijn focus is de laatste jaren verschoven naar het meten van impact door ‘Program Monitoring Evaluation and Learning’ (PMEL of MEAL).

Ik vind het gaaf om rondetafel evenementen te organiseren, waarbij professionals van onze samenwerkende organisaties inzichten delen en ervaringen uitwisselen. Zo heb ik een paar keer een ‘Masterclass’ gefaciliteerd, in samenwerking met senior consultants en klanten met ervaring in het implementeren van oplossingen bij verschillende NGO’s.

Deze specifieke Masterclass gaat over Grants Making, Program Management en Monitoring Evaluation and Learning, waarbij tools en oplossingen worden verkend en besproken. Het gaat dan om verschillende oplossingsrichtingen gebaseerd op het Salesforce Platform.

Experiment

Tijdens ons Tech for Nonprofit Event op 28 september hebben we een experiment gedaan. Ik nodigde enkele IT-managers uit voor een discussie met onze experts, waarbij gebruik werd gemaakt van onze interne PME Selection Tool. Dat werd een boeiend gesprek en smaakte naar meer, daarom plannen we nu alweer onze derde Masterclass!

Setting

Wat de Masterclass effectief maakt, is de kleine setting van 6 tot 8 personen, waardoor er gerichte gesprekken ontstaan die voor alle partijen bijzonder waardevol blijken te zijn. 

De sessie levert wederzijdse voordelen op. De IT-managers krijgen een echte ‘masterclass’ van ervaren consultants, met inzichten en oplossingen voor hun uitdagingen. Als TwoPurpose krijgen wij op onze beurt inzicht in de uitdagingen van onze klanten, dieper dan in typische een-op-een gesprekken. Het delen van ervaringen tussen organisaties belicht gemeenschappelijke uitdagingen zoals gebruikersacceptatie, waardoor waardevolle inzichten ontstaan.

Het effect van impact

Wij denken dat NGO’s meer en meer naar betrouwbare data moeten streven. Met als doel  dat de organisatie transparant kan zijn in het hele proces worden alle gegevens vastgelegd in een toegankelijk IT-platform. Daarmee ondersteunende processen het opschalen van de gewenste impact en worden monitoring en evaluatie in realtime uitgevoerd. Dit is wat een modern platform zoals Salesforce mogelijk maakt. Als consultants zien we dat het niet eenvoudig is om dit te realiseren; er zijn veel hindernissen te overwinnen, zoals organisatorische afstemming, de visie van het senior management, de spanning tussen ‘vraag en aanbod’ of ‘business en IT’, beveiliging, toegang tot online en externe tools en nog meer. Maar we weten dat tegenwoordig IT niet langer een bottleneck hoeft te zijn, integendeel: het is een facilitator om meer impact te genereren!

Foto van Balt Leenman

Balt Leenman

Accountmanager, Business Developer

Meld je hier aan voor de masterclass PMEL van 11 juni 2024