Search...
Sluit dit zoekvak.
Klanten

Het vergeten Kind

Over Het vergeten Kind

Sinds 2009 heeft Het Vergeten Kind kwetsbare kinderen en jongeren in Nederland geholpen om zich gehoord, gezien en veilig te voelen door een veilige en stabiele plek te bieden waar ze zich positief kunnen ontwikkelen. De non-profitorganisatie ondersteunt kinderen die misbruikt, getraumatiseerd en vergeten zijn door publieke en politieke aandacht te vragen voor hun situatie via campagnes voor structurele verbeteringen. Daarnaast organiseert het speciale activiteiten waarbij de kinderen die ze helpen zich als “gewone” kinderen kunnen voelen.
Industrie

Technology Partners

Oplossingen

Fondsenwerving

Apps

Salesforce Marketing Cloud

Het Vergeten Kind: voorbereid op donatiepiek tijdens 3FM Serious Request

De uitdaging

Tijdens de COVID-crisis kreeg het werk van de stichting brede publieke waardering, omdat ze nog harder werkte om kwetsbare kinderen te helpen, van wie velen hun situatie hadden zien verslechteren sinds ze geïsoleerd thuis zaten.

Daarom werd de stichting gekozen als het middelpunt en ontvanger van de jaarlijkse fondsenwerving van 3FM Serious Request. Sinds de aankondiging in september zijn er meer dan 400 marketinginitiatieven gestart, met de campagne die in december 2022 zijn hoogtepunt bereikt. Gedurende de week voor Kerstmis zullen 3FM DJ’s 24 uur per dag verzoeken om geld spelen vanuit het Glazen Huis in Amersfoort om geld in te zamelen voor Het Vergeten Kind, zodat de stichting haar belangrijke werk kan voortzetten en licht kan brengen in het leven van 100.000 vergeten kinderen.

In staat om grote piekbelasting aan te kunnen

Als de gekozen ontvanger van de jaarlijkse, meerdaagse, multimediale fondsenwervingscampagne van 3FM Serious Request, kon Het Vergeten Kind mogelijk miljoenen websitebezoeken — en donaties — op een dag ontvangen. Om dit soort zware piekbelastingen aan te kunnen en transacties en donateurinformatie voor toekomstige “koperstrajecten” te verwerken, was een volledig capabel, dynamisch en modern systeem nodig. Gelukkig was dit geen probleem aangezien de vooruitstrevende stichting dit al jaren eerder op zijn plaats had door Salesforce, Salesforce Marketing Cloud te implementeren.
 
“De belasting op de website, het systeem erachter (Salesforce) en de donatiesoftware zal die week ongelooflijk hoog zijn,” legde Jurgen Peters, een senior Salesforce consultant en partner bij TwoPurpose, uit. “De stichting verwacht tot 20.000 bezoekers per uur op de website, en we verwachten dat 2.000 mensen per uur op de doneerknop klikken. Die donaties moeten snel worden verwerkt, want als mensen meer dan 10 seconden moeten wachten op een bepaalde pagina om op het scherm te verschijnen, zullen ze stoppen en zeggen: ‘Ik doe het later,’ en vervolgens vergeten terug te komen,” voegde hij eraan toe.

“Donaties moeten snel worden verwerkt, want als mensen langer dan 10 seconden moeten wachten voordat een bepaalde pagina op het scherm verschijnt, zullen ze stoppen en zeggen: 'Ik doe het later wel,' en vervolgens vergeten terug te komen.”

Voorbereid voor onvoorziene omstandigheden sinds 2016

Gelukkig was de bestaande infrastructuur in Salesforce al in gebruik. “Iedereen praat over de ‘digitale reis’, de digitale transformatie en de overstap naar de cloud,” legde Peters uit, “maar Het Vergeten Kind heeft dat al in gang gezet door in 2016 met ons samen te werken. We hebben ze eigenlijk al jaren geleden voorbereid op dit moment. Dat wisten we destijds niet, maar als ze niet met deze Cloud en Salesforce hadden gewerkt, zouden ze waarschijnlijk nog steeds met een oud systeem of Excel werken, en zouden ze deze enorme uitdaging niet aankunnen of kunnen faciliteren.”

Omdat de 3FM-campagne een enorme werklast op hun bestaande website en Salesforce-integratie zou leggen, zocht Het Vergeten Kind hulp om er zeker van te zijn dat ze volledig voorbereid waren om de grote publiciteit en fondsenwervingsmogelijkheid aan te kunnen.

“Bij de start van de campagne was ik blij dat we al gebruik maakten van het Salesforce platform. Tijdens eerdere grote campagnes wisten we al dat het platform (Salesforce & Marketing Cloud, red.) piekbelastingen aankonden.”

Optimalisatie door grondig testen

Het team ging Salesforce binnen en controleerde alles door tientallen tests uit te voeren met webbureau Trybes. Bijvoorbeeld, wat als er in één keer 500 donaties worden verstuurd? Wat dacht je van duizend of tweeduizend? Trybes heeft ook nieuwe formulieren gecreëerd voor 3FM, aangezien de fondsenwervingscampagne zelf de oproepen zou uitvoeren en uiteindelijk de gegevens zou bezitten, hoewel Het Vergeten Kind de donaties en gegevens zou ontvangen. Aangezien Het Vergeten Kind ook Salesforce Marketing Cloud had, een geavanceerde marketingmachine, zouden donateurs automatisch worden ingeschreven in een koperstraject, zelfs als ze maar 1 euro doneerden.

Lex Dekker, de Salesforce squad-leider bij TwoPurpose, legde uit: “Wanneer iemand een eenmalige donatie doet, activeert dit een klantreis met als uiteindelijk doel hen een terugkerende donateur te maken: Dat is iemand die heel gepassioneerd is over de zaak, die regelmatig doneert, en die de verhalen van de kinderen die geholpen worden wil volgen. Door Salesforce te implementeren, niet alleen voor hun CRM maar ook voor marketing, was Het Vergeten Kind vanaf het begin klaar voor succes.”

“To the next level”

“Veel organisaties gebruiken Salesforce, zelfs kleine non-profitorganisaties, maar Salesforce’s Marketing Cloud – dat is een ander verhaal,” legde Peters uit. “Het is echt een high-end product, iets wat Spotify en Amazon gebruiken, dus het hebben van dit grote product kan Het Vergeten Kind echt helpen om naar het volgende niveau te gaan,” voegde hij eraan toe.

Omdat de stichting al een groot deel van haar CRM en fondsenwerving heeft geautomatiseerd, heeft ze meer capaciteit om de daadwerkelijke dingen te doen waarvoor ze er is en kan ze meer focussen op haar kernactiviteiten – het helpen van kinderen.

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen?​

Neem contact op met onze accountmanager Lex