Search...
Sluit dit zoekvak.
Klanten

Leprazending

Over Leprazending

Leprazending is een Nederlandse non-profitorganisatie die zich wereldwijd inzet voor de bestrijding van lepra. Het werd opgericht in 1975 om fondsen te werven en vrijwilligers te rekruteren in Nederland en het buitenland. De missie wordt bereikt door medische hulp, beroepsopleiding, microkredieten en onderzoek. De christelijke organisatie heeft haar hoofdkantoor in Apeldoorn, Nederland, en heeft momenteel 8 mensen in deeltijd in dienst. Het maakt deel uit van een grotere organisatie die actief is in 31 landen met duizenden vrijwilligers.
Industrie

Technology Partners

Leprazending: lepra bestrijden met Salesforce-implementatie

Leprazending was al bijna 50 jaar actief. Gedurende die jaren had het verschillende platformen gebruikt, waaronder Ifunds voor fondsenwerving en projectbeheer, maar het was tijd voor een systeem met meer functionaliteit en automatisering. Nadat ze hoorden over het recente succes van TwoPurpose met een andere NGO, was de keuze voor Leprazending gemakkelijk gemaakt in hun zoektocht naar een upgrade. Na het opstellen van een verzoek tot voorstel was Leprazending op weg om hun CRM van Ifunds naar Salesforce te verhuizen. TwoPurpose leverde de knowhow om snel en soepel over te stappen.

 

Geautomatiseerde functies en verbeterde functionaliteit

Leprazending had een behoorlijke uitdaging bij het implementeren van het nieuwe CRM. De internationale aanwezigheid van de organisatie en het werk met mensen over de hele wereld resulteerden in een aanzienlijke database met contacten en andere informatie. Er was iets nodig dat zou werken met de omvang van hun projecten. Bovendien had Leprazending een oplossing nodig om al zijn functies van fondsenwerving, marketing en programmering te verbinden. Automatisering stond ook bovenaan de lijst. Met alles op één plek, kon er meer tijd worden besteed aan het fysieke aspect van de missie van Leprazending, inclusief reizen en onderzoek.

Leprazending- lepra bestrijden met Salesforce-implementatie

"Marketingautomatisering goed doen is zeker geen kleinigheid, maar het blijkt een zeer krachtig hulpmiddel te zijn. Ik vind het vooral nuttig voor het ontwerpen van klantreizen, die echt impact hebben als het gaat om fondsenwerving."

Een strategie geschikt voor non-profitorganisaties

Een van de primaire doelstellingen voor Leprazending was om zijn marketingcampagnes te kunnen automatiseren. De organisatie is klein, maar het bereik moest groot zijn. Na de overstap van Ifund naar Salesforce, heeft TwoPurpose overlegd met de marketeer van Leprazending en kwam met een oplossing. Pardot, een Salesforce-tool, zou worden gebruikt om marketingtaken en leadgeneratie op te zetten. Het zou aangepaste e-mails, getimede connecties en een overzicht van prospects mogelijk maken die van onschatbare waarde waren voor de missie van Leprazending. De Salesforce CRM bleek essentieel om de organisatie haar werk te laten doen zonder dat bergen data in de weg stonden.

"Marketingautomatisering goed doen is zeker geen kleinigheid, maar het blijkt een zeer krachtig hulpmiddel te zijn. Ik vind het vooral nuttig voor het ontwerpen van klantreizen, die echt impact hebben als het gaat om fondsenwerving."

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen?​

Neem contact op met onze accountmanager Lex