Search...
Sluit dit zoekvak.
Klanten

Nederlands Letterenfonds

Over Nederlands Letterenfonds

Het Nederlands Letterenfonds stimuleert, door middel van beurzen en subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers en festivals, de kwaliteit en diversiteit in de literatuur en draagt bij aan de verspreiding en promotie van de Nederlands- en Friestalige literatuur in binnen- en buitenland. Het fonds werkt aan een zo rijk en divers mogelijk literair klimaat, met oog voor literair erfgoed en nieuwe ontwikkelingen in de literatuur en het boekenvak.
Industrie

Nederlands Letterenfonds: Salesforce 2.0

Het Nederlands Letterenfonds gebruikt Salesforce al enige tijd. Vooral de Buitenland-afdeling weet de waarde van Salesforce te waarderen vanwege de krachtige CRM functionaliteit. Het Salesforce platform wordt ook ingezet voor de processen van vertalingen van Nederlands literatuur en voor het ondersteunen van Nederlandse auteurs in hun werk. TwoPurpose werd gevraagd door de heer Dick Broer, zelf letterkundige, maar ook bijzonder goed thuis in Salesforce, om de bestaande opzet te reviewen en te komen met aanbevelingen om nog meer waarde uit het Salesforce platform te behalen. Een mooie uitdaging: Dick had zelf verschillende ideeën en plannen, zoals het toepassing van communities bij het beoordelen van aanvragen – ook kon het algehele gebruik van Salesforce beter. Tim Slijp werd gevraagd als lead consultant. Tim heeft veel ervaring met projectmanagement binnen Salesforce en is daarmee de juiste consultant voor deze transformatie.

 

User adoption

Om draagvlak binnen de hele organisatie te verkrijgen, werd een aantal workshops gepland waar alle 40 medewerkers van het Letterenfonds in groepjes aan deelnamen. De medewerkers werden betrokken bij het plan van de nieuwe Salesforce release en kregen de gelegenheid om hun wensen en ideeën, zorgen en uitdagingen te delen.Dit leverde veel goede suggesties en draagvlak voor de transformatie op.

Het Nederlands Letterenfonds is inmiddels live gegaan met de nieuwe versie van Salesforce. Een aantal zaken die daarmee zijn geadresseerd zijn: de processen in Salesforce ondersteunen de werkprocessen nu optimaal, er is meer uitleg in de applicatie aangebracht zodat de processen beter gevolgd kunnen worden (user adoption). Er zijn nu slimmere formulieren zodat aanvragen direct in Salesforce terecht komen, waardoor er minder administratieve inspanning nodig is. Er is dIrect inzicht voor de adviescommissie, zodat er geen papier meer via koeriers verstuurd hoeft te worden. Het is gemakkelijker om brieven en contracten op te stellen door een goede integratie (middels de Conga Composer app). En met één druk op de knop kunnen nu labels worden geprint door middel van een gekoppelde label printer. De gehele Nederlands Letterenfonds-organisatie gebruikt met groot genoegen het platform!

 

Projectteam

Het projectteam binnen TwoPurpose bestond uit Ambrose Martins (projectleider), Tim Slijp (lead consultant), Daniel van Veldhuijzen (Conga Composer), Niek van Hengel (Formstack), Aryen Pellikaan (user adoption specialist) en Ronald Flisijn (technisch specialist).

Ontmoet ons team

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen?​

Neem contact op met onze accountmanager Lex

Events

Rondetafel Sessie – Met stichting ALS (VOL)

3

APR

Ai

CEO Rondetafel – Hoe disruptief is AI voor non-profits?

9

APR

Rondetafel – Plannen via Salesforce: bespaar tijd en geld!

14

MEI

Masterclass Impact Management Tool Selection

11

JUN