Search...
Sluit dit zoekvak.
Klanten

ParkinsonNet

Over ParkinsonNet

ParkinsonNet, initiatief van Radboud UMC is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk netwerk met ruim 3.400 zorgverleners. Samen zijn zij gespecialiseerd in het behandelen van de ziekte van Parkinson. Hun doel is om kennis te delen en de onderlinge samenwerking te stimuleren om zo de beste zorg aan mensen met Parkinson te leveren.
Bekijk website
Industrie

Technology Partners

Apps

Salesforce Experience Cloud

Sustainable Development Goals

ParkinsonNet: Salesforce in de strijd tegen Parkinson

De uitdaging

Stef Kaal, Content & Community Manager van ParkinsonNet, geeft aan dat ParkinsonNet voorheen werkte met meerdere losse administraties, wat de efficiëntie en effectiviteit van de zorgverlening belemmerde. Dit maakte het moeilijk om informatie effectief te delen en samenwerking te bevorderen, wat essentieel is voor de kwaliteit van de zorg aan patiënten met Parkinson.

De oplossing

Twee jaar geleden koos ParkinsonNet voor Salesforce om deze gefragmenteerde administraties te vervangen door één geïntegreerd systeem. Dit besluit werd genomen na het ontdekken van de veelzijdige mogelijkheden die het Salesforce platform biedt. 

De voordelen van de overstap naar Salesforce waren aanzienlijk. Alle data kwamen op één plek te staan, waardoor slechts één inlog nodig was en het gebruiksgemak van Salesforce werd benut. Dit maakte het delen van informatie en samenwerking binnen het netwerk veel efficiënter.” 

Omdat Salesforce naar volle tevredenheid werd gebruikt, ontstond gaandeweg het idee om het bestaande portaal voor zorgverleners ook naar Salesforce (Experience Cloud) te verhuizen. Daarbij viel de keuze op TwoPurpose vanwege hun aantoonbare expertise op dat gebied. 

 

 

Kick-off tijdens lockdown

Normaal gesproken starten we met een kick-off van een volledige dag met alle betrokkenen. Gedurende deze dag worden de eisen en wensen uitgediept, de product backlog samengesteld en vallen de belangrijkste beslissingen voor data- en procesontwerp.

Dit kon echter geen doorgang vinden, omdat er sprake was van een lockdown. Via enkele korte en intensieve online workshops van 1,5 tot 2 uur zijn we erin geslaagd om de complete projectvoorbereiding te doen. Heel efficiënt en in een uiterst goede sfeer, zodat alle betrokkenen daarna veel zin hadden in de daadwerkelijke implementatie. 

 

Resultaat

Die leidt later tot de go-live van de nieuwe robuuste en schaalbare community van ParkinsonNet, die de samenwerking binnen hun netwerk optimaal faciliteert. Zo bestaat de community onder andere uit blogs, bijeenkomsten, nieuws, een kennisbank met veelgestelde vragen, een bestanden- en berichtenuitwisseling.

 

De keuze voor Salesforce en de samenwerking met TwoPurpose heeft ParkinsonNet in staat gesteld om hun operationele efficiëntie te verbeteren en tegelijkertijd een robuust platform te bieden voor hun zorgverleners om samen te werken, kennis te delen en de beste zorg te leveren aan mensen met de ziekte van Parkinson. 

 

De volgende stap

Met een succesvolle implementatie en budgettaire ruimte voor verdere ontwikkeling, plant ParkinsonNet nu om een nieuwe functionaliteit te implementeren. Deze functionaliteit, een langverwachte wens van de zorgverleners, zal hen in staat stellen zelf bijeenkomsten te creëren binnen het systeem. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het verder versterken van de community en de kwaliteit van zorg voor mensen met Parkinson.

 

“Nu we binnen budget zijn gebleven is er ruimte om de volgende stap te zetten. De zorgverleners hebben namelijk als wens dat ze zelf bijeenkomsten kunnen aanmaken. Die wens gaan we nu realiseren!”

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen?​

Neem contact op met onze accountmanager Lex