Search...
Sluit dit zoekvak.
Klanten

Ronald McDonald Kinderfonds

Over Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds wil, samen met de Ronald McDonald Huizen in het land, ervoor zorgen dat een ziek kind of een kind met een beperking zich geborgen en veilig voelt door de aanwezigheid van de ouders. Daarom bieden zij gezinnen met een ziek of gehandicapt kind een warm en gastvrij verblijf in logeerhuizen bij ziekenhuizen, huiskamers in de ziekenhuizen en vakantiehuizen.
Bekijk website
Industrie

Technology Partners

Ronald McDonald Kinderfonds: gastvrijheid voorop

 

De uitdaging

Het Ronald McDonald Kinderfonds en de 15 Ronald McDonald Huizen in Nederland zijn 16 aparte stichtingen met ieder hun eigen management, vrijwilligers en processen. Fondsenwerving van zowel particuliere als van zakelijke relaties is voor hen altijd een belangrijk aandachtspunt geweest. Ieder Huis gebruikte zijn eigen software voor relatiebeheer, uiteenlopend van post-its en Microsoft Excel spreadsheets tot pakketten zoals Charibase van iFunds en Davilex.
Door gesprekken met verschillende Huismanagers en met het Kinderfonds bleken er meerdere uitdagingen aanwezig: minder tijd besteden aan het doorzoeken en bijwerken van relatiebestanden, op eenvoudige wijze contact onderhouden met alle typen relaties, kennis en informatie delen met het Kinderfonds en andere Huizen én op het juiste moment actie nemen als er sponsor- of donatiekansen liggen.

 

De oplossing

Na een grondig voortraject heeft Ronald McDonald Kinderfonds de keuze gemaakt om Salesforce te implementeren met TwoPurpose als implementatiepartner. Alle Huizen evenals het Kinderfonds zelf zijn volledig overgestapt op het Salesforce-platform. Zij maken daarbij gebruik van dezelfde Salesforce-omgeving waarbij de gegevens geconsolideerd worden, maar wel gescheiden blijven omdat de Huizen aparte stichtingen zijn.
Er is gekozen voor een gefaseerde implementatie, aangezien ieder Huis een eigen proces hanteert en bovendien met verschillende systemen werkte. Belangrijke onderdelen van de implementatie waren het migreren van alle bestaande data uit verschillende bronnen, het integreren met Outlook en de toepassing van een goed datamodel om de verschillende relaties met contactpersonen en organisaties optimaal te kunnen beheren. Er is een goede basis gelegd voor geautomatiseerde customer journeys middels e-mail marketing en daarnaast is het verwerken van giften geautomatiseerd.

"Salesforce stelt het Ronald McDonald Kinderfonds en de Ronald McDonald Huizen in staat om onze gasten, sponsors, donateurs en vrijwilligers vanuit al onze locaties in Nederland gastvrij te kunnen benaderen."

Het resultaat

Het Ronald McDonald Kinderfonds werkt nu samen als een team met al de verschillende huizen; er is hiermee een grote stap gemaakt!
Gebruikersadoptie is een belangrijk aandachtspunt voor veel organisaties die een dergelijke transformatie doorgaan, zo ook voor de Ronald McDonald Huizen. TwoPurpose geeft hen samen met het Kinderfonds extra support door letterlijk het land door te rijden en de managers en vrijwilligers van de Huizen te begeleiden, zodat ook zij comfortabel en zelfs enthousiast raken over Salesforce en nog meer positieve impact kunnen maken door een optimaal gebruik van nieuwe technologie.

"Samen met TwoPurpose hebben we 1,5 jaar gebouwd om van 17 ‘kaartenbakken’ naar één geïntegreerde database te gaan. Een grote stap vooruit in ons relatiemanagement."

Ontmoet ons team

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen?​

Neem contact op met onze accountmanager Lex

Events

Rondetafel Sessie – Met stichting ALS (VOL)

3

APR

Ai

CEO Rondetafel – Hoe disruptief is AI voor non-profits?

9

APR

Rondetafel – Plannen via Salesforce: bespaar tijd en geld!

14

MEI

Masterclass Impact Management Tool Selection

11

JUN