Search...
Sluit dit zoekvak.
Klanten

Ronald McDonald Kinderfonds

Logo Ronald McDonald Kinderfonds

Over Ronald McDonald Kinderfonds

Ronald McDonald Kinderfonds is een netwerk van activisten, vrijwilligers, donateurs en sponsors die bijdragen aan en samenwerken met de 15 Ronald McDonald Huizen in Nederland. Deze stichtingen, momenteel in totaal 16, zijn opgericht in 1985 om zieke kinderen of kinderen met een handicap en hun ouders tijdens moeilijke tijden bij elkaar te houden. De huizen worden financieel ondersteund door het Kinderfonds. Deze huizen liggen naast ziekenhuizen en bieden zieke kinderen en hun families een plek om te verblijven terwijl de kinderen worden behandeld. Ze fungeren ook als tweede tijdelijke woningen, compleet met alle benodigde faciliteiten van een huis – keuken, slaapkamers, woonkamer en speelkamer.
Industrie

Technology Partners

Ronald McDonald Kinderfonds vernieuwt CRM-platform met Salesforce

Fondsenwerving, vrijwilligers en klantrelaties beter stroomlijnen

Het maken van impact op het leven van kinderen blijft de centrale focus van Ronald McDonald Kinderfonds. Er was echter een gebrek aan efficiëntie omdat elk ‘huis’ zijn eigen werkwijze en eigen managementstijl had. Dit omvatte het beheer van fondsenwerving, vrijwilligers en klantrelaties. Methoden varieerden van plakbriefjes tot Excel-sheets tot geheel andere boekhoudsystemen.

De stichting wilde een completer overzicht bereiken en de afzonderlijke huizen verenigen. Een nieuw gestroomlijnd, uniform IT-systeem zou meer mogelijkheden voor fondsenwerving en kennisdeling mogelijk maken.

Alles integreren op één platform met Salesforce

Het Ronald McDonald Kinderfonds en de Ronald McDonald-huizen werken grotendeels samen, maar blijven aparte entiteiten met hun eigen systemen en structuren. De uitdaging was een manier te vinden om de kloof tussen deze verschillende werkomgevingen te overbruggen en ze te centraliseren op één werkplatform. TwoPurpose kwam logischerwijs met Salesforce als dé software die volgens hun behoeften en eerdere managementinfrastructuren het meeste voordeel zou opleveren. Met Salesforce op zijn plaats zouden beide organisaties efficiëntere workflows hebben met de mogelijkheid om snel gegevens en bestanden te benaderen. Een gestroomlijnder systeem bespaarde uiteindelijk tijd en reduceerde de kosten.

"Salesforce stelt het Ronald McDonald Kinderfonds en de Ronald McDonald huizen in staat om onze gasten, sponsors, donateurs en vrijwilligers op een gastvrije manier te benaderen, vanuit al onze locaties in Nederland."

Bevorderen van communicatie tussen huizen en kinderfonds

De focus op gegevensconsolidatie was het primaire doel voor zowel de huizen als het Kinderfonds. Dit zou een betere communicatie bevorderen. Het was belangrijk om de gegevens op een manier te migreren die het Kinderfonds duidelijk gescheiden zou houden van de huizen. TwoPurpose faciliteerde een gefaseerde implementatie van Salesforce met een “boots on the ground”-strategie, wat van cruciaal belang bleek voor het succes van de operatie. Het zorgde ervoor dat alle huizen de nodige training ontvingen om Salesforce met gemak te implementeren. Eventuele vragen konden worden gericht aan de experts van TwoPurpose die snelle technische ondersteuning boden. Met zijn nieuwe IT-infrastructuur kan het Kinderfonds nu klanttrajecten en donaties automatiseren via een geïntegreerd Outlook e-mailprotocol.

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen?​

Neem contact op met onze accountmanager Lex