Search...
Sluit dit zoekvak.
Klanten

Stichting Vluchteling

Over Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling is een Nederlandse fondsenwervende organisatie die vluchtelingen wereldwijd helpt. In 2018, 28 landen, 55 projecten en 884,808 personen werden geholpen.
Industrie

Technology Partners

Oplossingen

Fondsenwerving

Stichting Vluchteling: directe hulp bij acute nood

Sinds Balt Leenman begon met het helpen van non-profit organisaties om met hun missie een positieve impact te maken, is hij onder de indruk van het werk van Stichting Vluchteling en het leiderschap van Tineke Ceelen. Tineke is een publiek persoon in Nederland waar zij gedurfde uitspraken doet richting politici en het Nederlands publiek over de vernederende omstandigheden waarin vluchtelingen leven. In 2014 koos de organisatie voor iFunds. Dat was nog aan het begin van Salesforce for nonprofits, ook wij waren minder ervaren dan we nu zijn. In 2017 besloot de NGO hun toenmalige oplossing voor fondsenwerving (Engage van iFunds) te vervangen en nodigde diverse aanbieders uit. TwoPurpose belichtte Salesforce, welke werd geselecteerd. 

Arjan Oldenkamp en Balt hadden een ontmoeting met Tineke en Renske Boetje, Hoofd Interne Zaken, de laatste stap in het proces om te onderzoeken of onze missies elkaar complementeren. Dat is zo! Onze missies matchen erg goed.  

Een drievoudige, bevestigde keuze: Salesforce CRM for Fundraising en PME met AMP Impact van Vera Solutions  

  • De eerste keuze was het selecteren van Salesforce CRM, een oplossing voor het vervangen van het verouderde CRM van iFunds. TwoPurpose hielp bij de keuze voor Salesforce CRM.
  • De tweede keuze: TwoPurpose als implementatiepartner. Een adviesbureau werd ingehuurd voor het managen van een RFP, een Request for Proposal. TwoPurpose werd geselecteerd als implementatiepartner voor Fundraising. Het project werd opgeleverd binnen budget.
  • De derde keuze: Vera Solutions en TwoPurpose met de PME oplossing. Er werden twee mogelijkheden voorgesteld: één op basis van het standaard Salesforce platform, de tweede op basis van AMP Impact van Vera Solutions. De tweede werd gekozen, TwoPurpose en Vera Solutions werken samen tijdens deze implementatie.

Het proces

Een officieel RFP (Request For Proposal) werd ingediend in 2018. Wat is er gebeurd? Vanwege enkele openstaande vacatures stelde Stichting Vluchteling de implementatie uit. Zij huurden een adviesbureau in voor begeleiding en hulp bij het afstemmen van de interne organisatie. Een nieuw proces werd geïnitieerd voor de Salesforce implementatie. Gelukkig was TwoPurpose in staat zichzelf te profileren als voorkeurspartner. 

 

Het Salesforce implementatie project

Over het algemeen wordt de Salesforce-implementatie op een agile manier uitgevoerd. Meestal is de klant niet op de hoogte van alle best practices die bij het Salesforce-platform horen, noch van de inzichten en best practices van het bedrijf die de implementatie zullen leiden. In dit geval heeft het adviesbureau al veel keuzes gemaakt en een deel van hun selectieproces was het publiceren van een lijst met 280 vereisten. TwoPurpose werd geselecteerd en werkte in dit project samen om op tijd en binnen het budget te leveren. 

Een implementatie in 2020

Hoewel Stichting Vluchteling een fondsenwervende organisatie is die zelf geen projecten uitvoert, wordt er wel nauw samengewerkt met partners en rapporteren zij over hun impact (55 projecten in 28 landen, 884,808 vluchtelingen zijn geholpen in 2018). Gegevens werden bijgehouden in spreadsheets. TwoPurpose onderzocht twee mogelijke oplossingen. Eén op basis van vanilla Salesforce (PMNC: Project Management for Nonprofit Cloud), een TwoPurpose framework gebaseerd op de best practices van 8 eerder uitgevoerde implementaties bij onder meer MamaCash, Light for the World en vfonds. Het alternatief was AMP Impact van Vera Solutions. Gekozen werd voor AMP Impact waarbij TwoPurpose samenwerkt met Vera Solutions voor de AMP Impact implementatie in 2020. 

De leefomstandigheden van vluchtelingen liggen ons na aan het hart hier bij TwoPurpose, dat is waarom wij dankbaar zijn om een lange termijnpartner van Stichting Vluchteling te zijn!

"TwoPurpose bewijst zich als geweldige partner, die binnen budget waarmaakt wat zij belooft. We vertrouwen op TwoPurpose' advies in deze lange termijn relatie. Ze zijn zeer goed thuis in Salesforce for non-profit organisaties!"

Ontmoet ons team

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen?​

Neem contact op met onze accountmanager Lex

Events

Rondetafel Sessie – Met stichting ALS (VOL)

3

APR

Ai

CEO Rondetafel – Hoe disruptief is AI voor non-profits?

9

APR

Rondetafel – Plannen via Salesforce: bespaar tijd en geld!

14

MEI

Masterclass Impact Management Tool Selection

11

JUN