Search...
Sluit dit zoekvak.
Klanten

VBO Makelaar

VBO Makelaar is een toegankelijke en transparante brancheorganisatie voor ruim 1.100 makelaars, taxateurs en verhuurspecialisten uit geheel Nederland. Met innovatieve en praktische concepten stelt de vereniging haar deskundige leden in staat om vanuit hun eigen kracht een duurzame relatie op te bouwen met tevreden opdrachtgevers. De brancheorganisatie heeft naast een sectie Wonen, ook een aparte sectie Bedrijfsmatig Vastgoed en een sectie Agrarisch Vastgoed. Wat in 1985 begon als een kleine enthousiaste groep bemiddelaars en taxateurs onroerend goed, is uitgegroeid tot een gerenommeerde brancheorganisatie voor professionele makelaars, taxateurs, verhuurbemiddelaars en vastgoedstudenten.

Industrie

VBO Makelaar: minder complexiteit met Salesforce

 

De uitdaging

Enkele jaren geleden heeft VBO Makelaar Salesforce geselecteerd als nieuwe CRM-oplossing. Vóór die tijd maakte men gebruik van Act!. De implementatie werd uitgevoerd door een niet-erkende Salesforce-implementatiepartner die bovendien vooraf geen ervaring met Salesforce had.

In november 2016 kwam VBO Makelaar in aanraking met TwoPurpose. Er is toen een uitgebreide analyse gedaan waarna een advies is uitgebracht. De belangrijkste uitkomst van de analyse was dat de ict-infrastructuur uiterst ingewikkeld was en dat men door de verschillende systemen niet ‘één versie van de waarheid’ had. Bovendien waren – door de gebrekkige inrichting van Salesforce – toekomstige ambities zoals telefoonintegratie en customer self service niet of moeizaam te realiseren en was er sprake van minimale Salesforce-adoptie. “Reductie van complexiteit” werd het motto voor de herimplementatie.

 

De oplossing

Op basis van het advies van TwoPurpose is een duurzame Salesforce-implementatie gerealiseerd. De belangrijkste onderdelen van de oplossing waren:

  • de inrichting van het klantenservice- en klachtenproces via Case Management

  • de inrichting van de ledenadministratie, inclusief het genereren van factuurregels

  • een werkende, wederzijdse integratie tussen Salesforce en het financiële systeem

  • rapportages en dashboards die managementinformatie weergeven over de status van betalingen, gerealiseerde en te verwachten inkomsten, doorlooptijden, etc.

  • gebruikersgerichte uitbreidingen en aanpassingen om de adoptie te bevorderen

“Van een brij aan software-pakketten naar één gebruiksvriendelijk systeem.”

Het resultaat

VBO Makelaar ervaart het als een verademing dat de facturering van contributies en dienstverlening nu naadloos vanuit Salesforce wordt aangestuurd. Dit bespaart wekelijks vele uren handmatig werk. Het afhandelen van vragen en klachten wordt nu goed ondersteund en het management heeft toegang tot accurate informatie, waarop beslissingen gebaseerd kunnen worden.

Het enthousiasme over Salesforce binnen de organisatie is drastisch verbeterd en er zijn plannen voor uitbreiding van functionaliteit voor Beroepsopleiding Makelaars en Beroepsexamens Makelaars. De dienstverlening en informatievoorziening voor de leden is essentieel voor VBO Makelaar; Salesforce vormt daarvoor de basis.

Ontmoet ons team

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen?​

Neem contact op met onze accountmanager Lex

Events

Rondetafel Sessie – Met stichting ALS (VOL)

3

APR

Ai

CEO Rondetafel – Hoe disruptief is AI voor non-profits?

9

APR

Rondetafel – Plannen via Salesforce: bespaar tijd en geld!

14

MEI

Masterclass Impact Management Tool Selection

11

JUN