Search...
Sluit dit zoekvak.
Klanten

vfonds

Over vfonds

Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, of vfonds, is een stichting die jaarlijks meer dan driehonderd projecten ondersteunt die bijdragen aan een sterke democratische rechtsstaat en een vreedzame samenleving in Nederland. Met deze ondersteuning streven deze projecten ernaar om nieuwe generaties te inspireren en aan te moedigen actief bij te dragen aan dit ideaal. Elk jaar worden er begin mei honderden evenementen georganiseerd in Nederland om te vieren en te herdenken. De stichting speelt een belangrijke rol bij de financiële ondersteuning van veel van deze evenementen, naast het bieden van netwerk- en onderwijsmogelijkheden gedurende het hele jaar.
Industrie

Technology Partners

Oplossingen

Fondsenwerving

vfonds stroomlijnt giften met Salesforce

De behoefte aan toegankelijke informatie 

De stichting vfonds had een nieuwe manier van werken met zijn subsidies nodig. Omdat het aanvraagproces inefficiënt was, werden toewijzingsbeslissingen te veel gebaseerd op financiële cijfers en te weinig op inhoud.

Het goedkeuringsproces werd grotendeels uitgevoerd zonder een gedeeld formeel record, wat een continuïteitsrisico met zich meebracht. Bovendien was de gegevensregistratie gefragmenteerd over verschillende systemen; bijvoorbeeld, hoewel de bestaande e-mailclient goed was in archivering, bood het geen duidelijk inzicht in de status van de meer dan driehonderd lopende jaarlijkse subsidieaanvragen.

"Er is ruimte voor zoveel meer met Salesforce. We hebben al gezien wat deze keuze betekent voor onze organisatie – we zijn nu gepositioneerd als DÉ expert in ons vakgebied."

Een flexibele en schaalbare oplossing

Het leiderschap van de organisatie bezocht een aantal loterijen en liefdadigheidsinstellingen om te beoordelen hoe anderen deze uitdagingen aanpakten. Na het opstellen van een shortlist van drie mogelijke oplossingen – het creëren van een aangepast systeem, het uitbreiden van het oude systeem of het integreren van Salesforce – besloot de organisatie na overleg met Xebia voor Salesforce.

Michiel Van Hattem, directeur bij vfonds, legde uit: “Met aanpassingen of het ontwikkelen op een verouderd systeem loop je het risico voortdurend tegen beperkingen aan te lopen. Salesforce was de duidelijke keuze voor de toekomst vanwege de flexibiliteit en schaalbaarheid. De tien gratis licenties die we als non-profitorganisatie ontvingen, maakten het de voor de hand liggende keuze voor onze stichting.”

Informatie waar het nodig is

Het gebruik van Salesforce heeft de efficiëntie van het aanvraagproces van vfonds aanzienlijk getransformeerd – de belangrijkste processen binnen de software dekken nu 80-90% van alle binnenkomende verzoeken. Individuele administraties zijn verdwenen of worden afgebouwd, wat betekent dat aanvraaginformatie nu naar behoefte wordt gedeeld over het subsidieteam. Aanvragen voor goedkeuring kunnen snel en gemakkelijk worden verwerkt in een mobiele app, waardoor de inhoud van aanvragers net zo goed wordt beoordeeld als hun financiële informatie.
Het managementteam van vfonds heeft nu meer informatie bij de hand, inclusief real-time gegevens over de status van lopende aanvragen en statistieken over hoeveel mensen de stichting heeft geholpen, waardoor een effectievere evaluatie en planning mogelijk is.

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen?​

Neem contact op met onze accountmanager Lex