Search...
Sluit dit zoekvak.
Klanten

Vrienden van de Hoop

Over Vrienden van de Hoop

Stichting Vrienden van De Hoop ondersteunt sinds 1977 het werk van De Hoop. De Hoop helpt kinderen, jongeren en volwassenen met psychische of verslavingsproblemen tot herstel te komen. Deze mensen zijn in gevecht om een nieuw leven op te bouwen. Dit doen ze met de vriendschap van vele particulieren, kerken, bedrijven en scholen.
Industrie

Technology Partners

Oplossingen

Fondsenwerving

Vrienden van de Hoop: de keuze tussen iFunds en Salesforce

De uitdaging

Stichting Vrienden van de Hoop had een uitdaging: de op Microsoft gebaseerde fondsenwervingapplicatie werd niet meer door de leverancier ondersteund. Een upgrade was noodzakelijk. Mede door het vele maatwerk werd gekozen voor een herimplementatie.

In gesprek met TwoPurpose werd Salesforce overwogen, maar ook de huidige leverancier iFunds werd gevraagd een voorstel te doen. Naast het vervangen van de bestaande applicatie was er nog een wens: het ontvlechten van “kostgangers”, Centrum voor Pastorale Counseling (CPC), Stichting Chris en Stichting Voorkom. Zij maakten namelijk ook gebruik van het CRM van Vrienden van de Hoop. Er moest een aparte inrichting voor CPC komen. Het nieuwe CRM-systeem moest de fondsenwerving en het organiseren van evenementen ondersteunen, zoals Cycle for Hope.

De oplossing

TwoPurpose heeft een oplossing – gebaseerd op het Salesforce platform – gedemonstreerd aan Vrienden van de Hoop. Vervolgens werd, na enkele interactieve workshops, zowel TwoPurpose als iFunds gevraagd een projectvoorstel te schrijven. De keuze viel op Salesforce, vanwege de flexibiliteit van het platform. Dit was opmerkelijk, omdat er veel kennis van Microsoft in huis is bij Vrienden van de Hoop. De applicatiebeheerder had zich goed verdiept in beide technologieën en koos voor het Salesforce platform. Het project is opgedeeld in twee afzonderlijke opdrachten: de ontvlechting en implementatie bij CPC en de implementatie bij Vrienden van de Hoop.

Cycle for Hope.png

"TwoPurpose maakt zijn belofte waar bij de implementatie van ons nieuwe fondsenwervingoplossing. Ze werken professioneel, communiceren goed en denken erg met ons mee!"

Het resultaat

Het project is netjes binnen het afgesproken budget opgeleverd. “Ik wil geen verrassingen”, had directeur Axel Pothof gezegd bij aanvang van het project. Corona sloeg toe, de lockdown werd ingezet in de exacte week van de kick-off, waarbij alle betrokken afdelingshoofden aanwezig zouden zijn. Halsoverkop heeft TwoPurpose de organisatie meegenomen in een virtuele kick-off. De hele implementatie is uiteindelijk online gedaan en goed verlopen!

Vrienden van de Hoop heeft zelf nog extra tijd besteed om een aantal processen te optimaliseren met ondersteuning van een TwoPurpose-consultant. 

Ontmoet ons team

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen?​

Neem contact op met onze accountmanager Lex

Events

Rondetafel Sessie – Met stichting ALS (VOL)

3

APR

Ai

CEO Rondetafel – Hoe disruptief is AI voor non-profits?

9

APR

Rondetafel – Plannen via Salesforce: bespaar tijd en geld!

14

MEI

Masterclass Impact Management Tool Selection

11

JUN